Home Schoonheidsspecialist Accreditatiepunten

Accreditatiepunten

In het SKIN register staan schoonheidsspecialisten die over basiskwalificaties beschikken en hun ontwikkeling blijvend op peil houden door onder andere het volgen van scholingen. Dit levert accreditatiepunten op die nodig zijn voor registratie in het SKIN register.

Hoe verdien je accreditatiepunten?

Nadat je bent geregistreerd in het SKIN register, verzamel je binnen drie jaar 60 SKIN accreditatiepunten om geregistreerd te kunnen blijven.
Je verdient punten door je bij te scholen of door deel te nemen aan activiteiten die jouw deskundigheid vergroten. Per uur verdien je 1 punt. Je volgt dus gemiddeld 20 uur per jaar aan scholing. Je mag de 60 punten zelf over de drie jaar verdelen.


Wat is de verdeling van accreditatiepunten?

Je verzamelt in totaal 60 SKIN punten over de afgelopen drie jaar. De punten zijn als volgt verdeeld:

Minimaal 40 punten door het volgen van geaccrediteerde bij- en nascholing waarvan:
- Minimaal 10 punten in het domein ‘vakinhoud en professionalisering’
- Minimaal 10 punten in het domein ‘beroepsethiek, wet- en regelgeving en veiligheid’.
- Minimaal 6 punten per specialisatie. Heb je specialisatie(s) geregistreerd? Dan moet je per specialisatie 6 punten halen door het volgen van nascholing(en).

Maximaal 20 punten voor overige activiteiten die bijdragen aan scholing die niet geaccrediteerd zijn of die bijdragen aan deskundigheidsbevordering. De 'Voorwaarden indienen overige activiteiten' vind je op de pagina downloads.
Een aantal voorbeelden zijn:

• Begeleiden van stagiaires en indienen van een reflectieverslag.
• Het schrijven van een artikel voor een vakblad.
• Het schrijven van een online blog of maken van een online video.
• Training of cursus verzorgen voor collega’s in het vak.
• Netwerkbijeenkomst organiseren (met een thema/ incl. gastspreker).
• (Internationale) beurs bezoeken met een reflectieverslag.
• Intervisiebijeenkomst.

We hebben een instructievideo gemaakt waarin we stap voor stap uitleggen hoe je overige activiteiten kunt toevoegen. De instructievideo vind je hier. Als je vragen hebt over de verdeling van accreditatiepunten, neem dan contact met ons op door te bellen of te mailen.

Gemiddeld 8 werkuren per week
Daarnaast moet je ook voldoen aan de eis om gemiddeld 8 werkuren per week (1.000 uren op basis van 3 jaar) te werken als schoonheidsspecialist.

Registratiereglement
Alle gestelde eisen lees je terug in het Registratiereglement via de pagina downloads op onze website. In bijlage 1 van het reglement staat een handig overzicht van de eisen van herregistratie.