Home Scholingsaanbieder Accreditatie aanvragen

Accreditatie aanvragen

Om hun registratie bij SKIN te behouden moeten geregistreerde schoonheidsspecialisten bij- en nascholing volgen die is geaccrediteerd door SKIN. Aanbieders van relevante leeractiviteiten kunnen hun scholing ter accreditatie aanbieden bij SKIN. Om voor de eerste keer accreditatie aan te vragen is een inschrijving en account bij PE-online nodig. Hiermee kun je inloggen en je aanvraag indienen.


Hoe maak ik een account aan in PE-online?

Heb je al eerder een account aangemaakt voor een andere sector?
Dan moet je via je bestaande PE-account autorisatie aanvragen voor SKIN. Dat doe je als volgt:
1. In jouw PE-online account ga je naar ‘Autorisatie’.
2. In de lijst met Beroepsorganisaties kies je voor ‘Schoonheidsspecialisten Kwaliteitsinstituut Nederland (SKIN)’.
3. Daarna vraag je Autorisatie aan.
4. Nadat de autorisatie door SKIN is goedgekeurd, kun je bij een accreditatieaanvraag aangeven dat je deze aanvraag doet voor SKIN.

Heb je nog geen account bij PE-online?
Als je nog geen account hebt voor PE-online, dan kun je hier een account aanvragen.

Bij het aanmaken van een account of het inloggen bij PE-online, kom je op een algemene pagina van PE-online. Na het inloggen, kom je weer op de pagina van SKIN voor verdere verwerking.


Hoe vraag ik accreditatie voor mijn scholing aan?

Voor het aanvragen van accreditatie voor een scholingsactiviteit geldt een vastgestelde procedure. Deze procedure staat in het accreditatiereglement.

1. Maak een account in PE-online aan
Heb je nog geen (bestaand) account in PE-online? Maak deze dan eerst aan door het volgen van bovenstaande stappen.

2. Log in bij PE-online
Met jouw account kun je inloggen in PE-online. Het indienen van een accreditatieaanvraag verloopt via deze link.

3. Vul het aanvraagformulier in
Via ‘accreditatie aanvragen’ start je met het indienen van de accreditatieaanvraag voor jouw scholingsactiviteit.

4. Betaal de factuur
Na het invullen van het aanvraagformulier en het indienen van de aanvraag ontvang je een factuur. De beoordeling van de aanvraag start nadat de factuur is betaald.

5. Controle van het dossier door SKIN
Als jouw aanvraag is ingediend, dan volgt een eerste beoordeling van jouw dossier. We checken of alle nodige informatie aanwezig is en voldoende duidelijk is. Als er nog informatie ontbreekt, ontvang je hierover van ons bericht met de vraag om dit alsnog aan te vullen. Als het dossier compleet is leggen we het ter beoordeling voor aan de accreditatiecommissie.

6. Beoordeling door de accreditatiecommissie
De accreditatiecommissie beoordeelt het programma op inhoud, relevantie en werkvormen. Het programma wordt ingedeeld in een van de vier domeinen. Als al deze onderdelen positief zijn beoordeeld, worden de accreditatiepunten toegekend.

7. Terugkoppeling uitkomst beoordeling
Na de inhoudelijke beoordeling ontvang je een terugkoppeling. Bij positieve beoordeling voegen we het programma toe aan de scholingsagenda van SKIN.


Hoe lang duurt een accreditatieaanvraag?

Zodra wij over het volledige aanvraagdossier beschikken en de factuur betaald is, geven wij in principe binnen zes weken uitsluitsel over de beoordeling.

De accreditatie van een leeractiviteit heeft bij ongewijzigde inhoud een geldigheid van twee jaar vanaf de eerste dag van de leeractiviteit.