Home Nieuws Start Kwaliteitsregister Schoonheidsspecialisten 1 oktober

Start Kwaliteitsregister Schoonheidsspecialisten 1 oktober

schoonheidsspecialisten voor de komst van dit register. Op 27 januari werd het officiële startsein gegeven voor de verdere uitwerking. Samen met leden is er –ondanks de coronacrisis– in meerdere werkgroepen constructief en inhoudelijk hard gewerkt aan de opbouw van het register.

De komende periode richt de brancheorganisatie zich op de uitgebreide voorlichting aan de eigen leden en de landelijke beroepsgroep ter voorbereiding van de start van dit register. Veel informatie is nu al te vinden op www.anbos.nl/schoonheidsspecialist/faq/kwaliteitsregister.

Onafhankelijke stichting

Het Kwaliteitsregister wordt ondergebracht in een nieuwe onafhankelijke stichting onder een eigen unieke naam en beeldmerk. Deze naam zal worden onthuld door ANBOS, als initiatiefnemer van deze belangrijke stichting, tijdens de Algemene Ledenvergadering op 8 juni.

Mayke Blokland, manager verenigingszaken ANBOS: “De start van het Kwaliteitsregister is een prachtig moment waar de branche lang op heeft gewacht. Juist nu is kwaliteit van het grootste belang. De consument moet weten waar hij of zij in vertrouwde, maar ook veilige handen is.”.

Geaccrediteerde scholing

Vanaf 1 juli kunnen aanbieders van scholing zich aanmelden voor accreditatie van scholingen. Vanaf 1 oktober is het voor schoonheidsspecialisten dan direct duidelijk waar geaccrediteerde scholing gevolgd kan worden.