Home Nieuws Nieuwe polisvoorwaarden zorgverzekeraars: registratie in het SKIN register mogelijk vereist per 1 januari 2023

Nieuwe polisvoorwaarden zorgverzekeraars: registratie in het SKIN register mogelijk vereist per 1 januari 2023

Met een registratie in het SKIN register toon je aan dat je je kennis en vaardigheden op peil houdt. Ook laat je zien dat je via een bepaalde kwaliteitsstandaard werkt. De missie van SKIN is om de kwaliteit in de schoonheidsbranche hoog te houden. Zo worden we als branche sterker. Bovendien hebben jouw potentiële klanten met het SKIN register een onafhankelijke informatiebron waarin zij kunnen nagaan of een schoonheidsprofessional aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.

We zien dat zorgverzekeraars kwaliteit en transparantie ook belangrijk vinden, en dat zij er om die reden steeds vaker voor kiezen om met onafhankelijke kwaliteitsregisters zoals SKIN samen te werken. Dat moment is nu ook voor onze branche aangebroken.

Wat gaat er precies veranderen?
Op 1 januari 2023 voeren meerdere zorgverzekeraars nieuwe polisvoorwaarden in. Vanaf dat moment krijgen klanten die verzekerd zijn bij deze zorgverzekeraars hun huidbehandelingen (denk aan acnebehandeling, camouflagetherapie, ontharen) alleen nog maar vergoed bij een schoonheidsspecialist die geregistreerd staat in het onafhankelijke kwaliteitsregister van onze branche: SKIN.

Alleen een ANBOS lidmaatschap volstaat voor bepaalde zorgverzekeraars niet meer om in aanmerking te komen voor vergoedingen. Met een ANBOS lidmaatschap worden andere zaken geregeld, zoals een aansluiting bij de Geschillencommissie en een onafhankelijke Klachtenfunctionaris. Hiermee voldoet jouw schoonheidssalon aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg.

Wat betekent dit voor mij?
Als jij al geregistreerd staat in het SKIN register blijven alle huidbehandelingen die jij aanbiedt (en voor een vergoeding in aanmerking komen) gewoon vergoed worden door zorgverzekeraar CZ. Dat is dus goed nieuws voor jou en jouw klanten! SKIN houdt de polisvoorwaarden van andere zorgverzekeraars nauwlettend in de gaten. Wij verwachten dat meerdere zorgverzekeraars zullen volgen.

Ben je ondernemer en heb jij schoonheidsprofessionals in dienst die nog niet geregistreerd staan?
Dan is het belangrijk dat zij zich ook laten registreren. SKIN biedt namelijk kwaliteitsregistratie op individueel niveau van de schoonheidsprofessional. Het is daarom belangrijk dat al jouw werknemers vóór 1 januari 2023 geregistreerd staan bij SKIN, zodat jouw klanten behandelingen in jouw salon vergoed blijven krijgen. Schoonheidsspecialisten zonder SKIN registratie komen vanaf januari 2023 niet meer voor vergoedingen van CZ in aanmerking. Klik hier voor een uitleg over hoe zij zich kunnen registeren.