Home Nieuws Kwaliteitsregister gaat SKIN register heten

Kwaliteitsregister gaat SKIN register heten

Tijdens de vergadering werd de naamgeving van het register positief ontvangen door de leden. Vanaf 1 oktober is het register geopend voor schoonheidsspecialisten die zich willen inschrijven. ANBOS start gefaseerd met de voorlichting over dit register, onder andere via een nieuwe SKIN register-nieuwsbrief.

Mayke Blokland, manager verenigingszaken ANBOS: "Er is lang nagedacht over een goede naam voor het register. Vorig jaar zijn we hiermee al gestart, met een klein groepje leden. Dit jaar hebben we hiervoor externe hulp ingeschakeld en heeft een adviesbureau alles op een rijtje gezet. SKIN, als acroniem voor Schoonheidsspecialisten Kwaliteitsinstituut Nederland kwam als grote winnaar direct naar voren. Wij zijn erg blij met de positieve reacties die we hierop krijgen."

Het SKIN register wordt najaar 2020 geopend. Doel van dit register is het zichtbaar maken van de kwaliteit binnen de beroepsgroep. Voor diverse beroepen in en rond de zorg zijn de afgelopen jaren Kwaliteitsregisters in het leven geroepen. Verzekeraars en overheid willen duidelijkheid over wat ‘kwaliteit’ in onze branche betekent. Daarom breidt deze ontwikkeling zich nu ook uit naar deze branche.