Home Nieuws Jouw SKIN registratie nu ook zichtbaar in het AGB-register

Jouw SKIN registratie nu ook zichtbaar in het AGB-register

Goed nieuws: sinds februari is de SKIN registratie ook als erkenning terug te vinden in het AGB register. Hierdoor kunnen zorgverzekeraars zien dat jij als schoonheidsspecialist geregistreerd bent in het SKIN register en dus voldoet aan strenge kwaliteitseisen.
Een AGB-code is een code voor zorgaanbieders om met zorgverzekeraars te communiceren over wie je bent en wat je doet. Als schoonheidsspecialist kun je een AGB-code aanvragen en op die AGB-code staan erkenningen geregistreerd. Daaruit is af te lezen welke kwalificaties jij hebt.

Heb je al een AGB-code?
Dan gaat de koppeling met SKIN automatisch en hoef je niets te doen. Op www.agbcode.nl kun je checken of je SKIN-erkenning is bijgeschreven.
Zo niet, kijk dan even op www.pe-online.nl of je de juiste AGB-code bij SKIN hebt doorgegeven. Het is namelijk belangrijk om hier je persoonlijke AGB-code door te geven, niet de AGB-code van je bedrijf. Je kunt dit eventueel zelf aanpassen op PE-online. Op de eerste dag van de volgende maand past het systeem (Vektis) dit automatisch aan.

Waar vind je jouw persoonlijke AGB-code in het SKIN register?
Ga naar www.skinregister.nl en log in op jouw persoonlijke pagina met je registratienummer en wachtwoord. Je komt uit bij 'mijn gegevens' waar als het goed is je persoonlijke AGB-code staat. Als dit niet klopt, pas dit dan aan of neem contact met ons op via info@skinregister.nl.

Heb je nog geen AGB-code?
Dan kun je deze aanvragen op basis van je SKIN registratie op de website www.agbcode.nl. Vergeet dan niet deze aan ons door te geven zodat we ook je SKIN erkenning kunnen bijschrijven.

Moet ik mijn SKIN registratienummer nu ook toevoegen aan mijn factuur?
Jazeker! Het is belangrijk om bepaalde gegevens op je factuur te vermelden, zodat jouw klant een behandeling vergoed kan krijgen. Branchevereniging ANBOS heeft hiervoor een handig overzicht op haar website staan: Declaraties, wat zet ik op mijn factuur?

SKIN maakt kwaliteit zichtbaar
SKIN voert nog steeds gesprekken met zorgverzekeraars. We benadrukken daarin dat SKIN-geregistreerden aan hogere scholingseisen moeten voldoen. En dus hoog gekwalificeerd zijn. Dat is een belangrijke professionaliseringsslag. We zien dat een aantal zorgverzekeraars SKIN al in hun polisvoorwaarden heeft opgenomen. Dat geeft jouw klanten de mogelijkheid om bepaalde behandelingen te declareren.
SKIN maakt kwaliteit zichtbaar en dit is ook een van de stappen waarmee dit steeds duidelijker wordt.