Home Nieuws Het SKIN register groeit en ook in 2022 bouwen we verder aan kwaliteit

Het SKIN register groeit en ook in 2022 bouwen we verder aan kwaliteit

Het SKIN-register, hét kwaliteitsregister voor schoonheidsspecialisten in Nederland, bestaat nu ruim een jaar. Het register groeit en voor 2022 is ons doel om verder uit te groeien en de kwaliteit van schoonheidsspecialisten beter zichtbaar te maken en te verbeteren. Hieronder lees je hoe 2021 was en wat er op de planning staat voor 2022.

Hoe is het gegaan in 2021?
Sinds juli 2020 is het register open voor aanbieders van scholingsactiviteiten. En vanaf 1 oktober 2020 konden ook schoonheidsspecialisten zich inschrijven. We zijn nu dus ruim een jaar bezig. Een heftig jaar voor de beroepsgroep met twee lockdowns en alle bijkomende uitdagingen. De teller staat nu eind december 2021 op ruim 400 aanmeldingen voor registratie van schoonheidsspecialisten. En er zijn nu 126 scholingen aangemeld voor accreditatie.

Enthousiaste reacties op de komst van het SKIN register
In het voorjaar van 2021 hadden we de leuke ‘Hallo Nederland’ actie. Door een foto in te sturen voor de 'Hallo Nederland'-collage met hun eigen verhaal, lieten schoonheidsspecialisten met trots zien wat kwaliteit voor hen betekent.
Ook veel zorgverzekeraars reageren heel enthousiast op de komst van SKIN. Op de achtergrond voerde SKIN gesprekken met verzekeraars, overheid en andere partners. Dit begint nu zijn vruchten af te werpen.

Wat staat er op de planning voor 2022?

 • SKIN kwalificatie met een AGB code
  Vanaf februari 2022 krijgen alle SKIN geregistreerden met een AGB code ook een SKIN kwalificatie. Daarmee hebben zorgverzekeraars inzicht welke schoonheidsspecialisten de juiste kwalificaties bezitten.
 • Erkenning en vergoeding door zorgverzekeraars
  Een aantal zorgverzekeraars noemt ons per 2022 al in de polisvoorwaarden van hun verzekeringen. En andere verzekeraars doen dat mogelijk het jaar daarop ook. Dat wil zeggen dat klanten van SKIN-geregistreerden bij een aantal zorgverzekeraars een deel van hun factuur voor een specialistische behandeling kunnen declareren.
 • Evalueren van scholingsaanbieders
  We starten in januari 2022 met het toesturen van evaluaties naar deelnemers van geaccrediteerde scholingen die staan geregistreerd in het register. Zo willen we de kwaliteit nog beter zichtbaar maken. We hopen dat op deze manier nog veel meer scholingsaanbieders hun scholingen willen laten accrediteren.
 • SKIN blijft zich verder ontwikkelen
  We ontvangen veel tips en adviezen van SKIN geregistreerden, die we graag meenemen bij de verdere ontwikkeling van het register. We gaan daarom dit jaar verder aan de slag met het creëren van meer bekendheid, beschikbaar stellen van meer aanbieders en versturen van nieuwsbrieven met informatie over geaccrediteerde opleidingen.

Registreer je ook in het SKIN register!
Wil jij ook aan klanten, verwijzers en zorgverzekeraars laten zien dat je een goed opgeleide professional bent? Die voortdurend de vakkennis bijhoudt en werkt volgens een bepaalde kwaliteitsstandaard? Laat je dan registreren in het SKIN register!

Op de pagina Registratie op onze website (www.skinregister.nl) lees je er meer over.