Home Nieuws 7 redenen om je in te schrijven in het SKIN register

7 redenen om je in te schrijven in het SKIN register

Sta jij al in het SKIN register? Hét kwaliteitsregister voor schoonheidsspecialisten in Nederland, bestaat nu ruim een jaar. Het register groeit en voor 2022 is het doel om verder uit te groeien en de kwaliteit van schoonheidsspecialisten nog beter zichtbaar te maken en te verbeteren.

Net als andere beroepen in en rond de zorg, is het belangrijk dat ook schoonheidsspecialisten een kwaliteitsregister hebben. Schoonheidsspecialisten die in het SKIN register staan, voldoen aan strenge kwaliteits- en ontwikkelingseisen.
Zo moet je een erkend diploma hebben en aantoonbare werkervaring in het vakgebied. Daarnaast moet je laten zien dat je je kennis en vaardigheden op peil houdt door bij- en nascholing.

Wat zijn de voordelen van een SKIN registratie?
Met een SKIN registratie heb jij als professionele schoonheidsspecialist en ondernemer een kwaliteitskeurmerk waar je je voordeel mee kunt doen. We zetten 7 belangrijke redenen voor je op een rijtje.

7 voordelen van een SKIN registratie

 1. SKIN maakt je kwaliteit zichtbaar
  Consumenten, collega's, scholingsaanbieders, verwijzers en zorgverzekeraars kunnen in één oogopslag zien dat jij staat voor kwaliteit. Bijvoorbeeld aan het SKIN logo of door jouw registratie in het openbare register op de website te checken.
 1. Onderscheid jezelf als professional in de markt
  Met een SKIN registratie kun je je professionaliteit aantonen. Je onderscheid je als professional die serieus met het vak bezig is, met een bepaald niveau, een diploma en vakkennis van nu. Waarschijnlijk volg je nu al extra scholing en zorg je dat je vakkennis op orde blijft. Dan is het SKIN register een erkenning voor wat je doet en waar je voor staat.

 2. Kwaliteitscontrole op scholing
  In de beautybranche worden veel trainingen aangeboden. De kwaliteit is wisselend en dat maakt het soms lastig kiezen. Alle trainingen in het scholingsaanbod van SKIN zijn getoetst op inhoud en kwaliteit. Ook voor docenten gelden kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat je de beste training volgt!

 3. Ontwikkel jezelf en blijf groeien
  Je wordt uitgedaagd om over dingen na te denken. Het vak staat niet stil, de wensen van de klant veranderen. Je blijft jezelf ontwikkelen en uitdagen om het beste uit jezelf en je bedrijf te halen.
 1. Vergoeding voor jouw klanten door zorgverzekeraars
  Een aantal zorgverzekeraars noemt SKIN per 2022 al in de polisvoorwaarden van hun verzekeringen. En andere verzekeraars doen dat mogelijk volgend jaar ook. Dat wil zeggen dat klanten van SKIN-geregistreerden bij een aantal zorgverzekeraars een deel van hun factuur voor een specialistische behandeling kunnen declareren.
 1. Een sterkere branche
  Dankzij het kwaliteitsregister SKIN laten we als branche zien hoe wij kwaliteit in stand houden, net als andere beroepen in en rond de zorg. Dit maakt onze branche sterker. Zo laten we iedereen, verzekeraars, overheid en consumenten, zien wat kwaliteit inhoudt.
 1. SKIN blijft zich verder ontwikkelen
  Dit jaar gaan we verder aan de slag met het creëren van meer bekendheid, beschikbaar stellen van nog meer aanbieders en versturen van nieuwsbrieven met informatie over geaccrediteerde opleidingen. Allemaal zaken waarmee jij als professional je voordeel kunt doen!

Hoe werkt registratie?
Na verlening van je SKIN registratie, verzamel je binnen 3 jaar 60 accreditatiepunten om geregistreerd te blijven. Je verdient punten door je bij te scholen of door deelname aan activiteiten die jouw deskundigheid vergroten. Per uur verdien je 1 punt, dus je zult gemiddeld 20 uur per jaar aan scholing moeten volgen. Je mag deze punten zelf over de 3 jaar verdelen. Volg je meer scholing in het begin, dan kun je het de andere jaren rustiger aan doen.

Registreer je ook in het SKIN register!
Wil jij ook aan klanten, verwijzers en zorgverzekeraars laten zien dat je een goed opgeleide professional bent? Die voortdurend de vakkennis bijhoudt en werkt volgens een bepaalde kwaliteitsstandaard? Laat je dan registreren in het SKIN register!


(Artikel uit het vakblad De Beauty Professional, 2022-02)

artikel De Beauty Professional 2202-2 blz 1 artikel De Beauty Professional 2202-2 blz 2 artikel De Beauty Professional 2202-2 blz 3